Meditasyon Nefes Egzersizi
Düşünce Gücünü Arttırmak (Kuvvetlendirmek) İçin Meditasyon (Nefes Egzersizi)
Sessiz ve sakin bir ortamda sert bir zemin üzerinde yastıksız olarak sırt üstü yatabilir, bağdaş kurarak oturabilir veya rahat bir koltuk üzerinde arkaya yaslanabilirsiniz. Gözler kapatılır. Eller serbest, adaleler gevşek, bel kemiği dik durumdadır. Omuzlar, boyun, çene ve dil kökü tamamen serbest bırakılır. Burundan, normal hızda ciğerlerin tamamını dolduracak kadar derin bir nefes alınır. Ciğerlerin tamamı dolunca nefes, ağızdan ve yavaş, yavaş verilir. Nefes mümkün olan en uzun sürede uzatılarak verilmeye çalışılır. Ciğerlerin tamamen boşaldığından emin olmak için diyafram kaslarını dışarı doğru genişleterek alt karın kaslarının akciğerleri sıkıştırması ve kaldıysa içerdeki havanın tamamen boşalması sağlanır. Nefes bitince kısa bir süre nefes tutulur ve sonra tekrar yukarda anlatıldığı şekilde alınır.
Bu nefeste dikkat edilecek şey, nefesi alırken asla zorlama olmaması, doğal bir şekilde alınan havanın dışarı çıkarılması mümkün olan son limite kadar verilmesi çok önemlidir.Yorucu bir nefes çalışması olduğu için on beş veya yirmi defa tekrarlandıktan sonra bir süre normal nefes alıp verme durumuna girip dinlenmek uygun olabilir.
Bir başka çalışma için aynı şekilde oturulur. Bu nefes çalışması fiziksel olmaktan daha çok zihinseldir. Nefes en doğal şekliyle orta hızla ve burun yoluyla alınır. Alınan havanın burun kanallarından başın ön yukarısına çekildiği imajine edilir. Aynı zamanda hissedilmeye çalışılır. Nefesin, başın tepe noktasına kadar yükseldikten sonra, başın arkasına doğru gidip, ense ve belkemiği üzerinden kuyruk sokumuna kadar indiği imajine edilir. Kuyruk sokumundan sonra arkadan öne doğru hareketlenerek cinsel organlara ve oradan da mideye geçtiği imajine edilir. Midenizde bir süre bekledikten sonra ciğerlere, oradanda her zaman olduğu gibi burun yoluyla dışarı verilir. Nefesiniz dairesel bir yol izlemiş olur.
Üçüncü bir çalışma yukarıdaki iki tip çalışmanın birbirine monte edilmesi ile gerçekleşebilir. Nefes normal hızda ve burun yoluyla alınır ve verilirken anlatıldığı gibi diyafram kasılarak havanın tamamının dışarı çıkarılması amaçlanır. Bu çalışma yapılırken zihinde ikinci çalışmanın imajinasyonu canlandırılır. Nefes veriş gene zorlayıcı olacağı için dinlenme döneminde sadece ikinci tip nefesin sürdürülmesi olasıdır. Bir süre bu durumda nefes alış verişi yapıldıktan sonra nefes çalışması bırakılır ve mümkün olduğu kadar az nefes almaya geçilir. Nefes burundan yavaş yavaş ve az az alınıp verilir. Önce derin bir nefes çekilir sonra dayanılabildiği kadar az az alınıp verilir ve arada bir nefes boşaltılıp, yeniden alınarak tazelenir.
Zamanla dikkat artırılıp, imajinasyon iyice geliştikçe, kişi; hipnotik bir duruma girince kinetik enerjinin genişleyip, yayıldığı hissedilmeye başlanır. Kişi bu durumu imajinasyonun üzerine çıkarak bütün bedenlerinde gerçekten hissetmelidir. İlk başlarda sadece imajinatif olan bu duygu zamanla tam bir gerçeklik kazanır ve insan, enerjinin yayıldığını gerçekten duymaya başlayabilir. Çalışmalara olan alışkanlık arttıkça kişi uzmanlık kazanır. Nefesi geçirdiği dairesel döngü üzerinde hafif bir elektirik akımı geçermiş gibi hisler duyumsar. Bu olurken özellikle beyin bölgesinde ve vücudun birçok bölgesinde bazı çatırtı, çıtırtılar duyulabilir. Çalışma süresi isteğe göre yirmi dakikadan, bir saate kadar uzayabilir.